Din position: Hem > Stockholms stad > Kungsholmens stadsdelsnämnd > Sammanträde 2002-02-21
Anmäldes att protokoll från sammanträde den 24 januari 2002 justerats den 30 januari 2002 samt att protokoll från extra sammanträde den 31 januari 2002 justerats den 1 februari 2002. Ordföranden tillkännagav att dagens protokoll skulle justeras den 26 februari 2002. Jari Visshed och Ingrid Dorle Andersson utsågs att jämte ordföranden justera protokollet.
Dnr 123-034-02ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 17 januari 2002. Bokslutet visade ett underskott om 8,3 mkr, vilket var knappt en procent av nettobudgeten på 950,6 mkr. Problemen fanns framför allt inom individ- och familjeomsorg, speciellt psykiatrin, samt inom äldreomsorg, omsorg om funktionshindrade och skola. Överskott redovisades för administration, fysisk verksamhet, förskola, försörjningsstöd och arbetsmarknadsåtgärder.
BESLUT
Vice ordförande Jari Visshed m.fl.(s), Herman Gatica (v) och Birgitta Waller (mp) deltog inte i beslutet.
UTTALANDENJari Visshed m.fl.(s) lämnade följande uttalande:
Förvaltningen har utfört ett utmärkt arbete utifrån de svåra förutsättningar som majoriteten gav dem i samband med budgetförslaget för 2001.
Dock lyser bristerna i kvaliteten allt oftare igenom trots förvaltningens ansträngningar att försöka bibehålla kvaliteten.
Förskolan är ett tydligt exempel. Det har gått så långt att flera förskolor uttrycker tveksamhet när det gäller att uppfylla åtagandet om att erbjuda en god pedagogisk verksamhet utifrån barnens behov. De allt för stora barngrupper anges som en av orsakerna till att personalen inte längre hinner/orkar med barnen enskilt i den utsträckning som läroplanen föreskriver.
I en revisionsrapport om förskolan, som nämnden behandlar idag under en annan punkt på dagordningen, talas det mycket om att förskolorna har små möjligheter till förbättringar inom den egna verksamheten. För att det skall bli förbättringar krävs strukturella förutsättningar. Både personal och föräldrar ser en ekonomisk satsning på förskolan som en lösning på många av de behov som idag finns inom förskolan, inte minst barngruppernas storlek.
De förutsättningarna kan bara skapas om den politiska viljan finns. Vi kan bara konstatera att nuvarande majoritet inte har den politiska viljan.
Oroande är det också att läsa "Rapporten om kvalitetsuppföljningsarbetet inom äldre- och handikappomsorgen 2001" som presenteras vid dagens sammanträde. Av ärendet framgår att det funnits stora kvalitetsbrister inom äldreomsorgen på Kungsholmen. Inte minst är det ofta de privata utförarna som sviktar i kvalitet och kontinuitet i vården av de äldre. Det känns inte hedrande att i tidningar läsa om hur kvaliteten är inom äldreomsorgen på Kungsholmen.
Något av ett signum för Kungsholmen har varit den fristående kvalitetsuppföljning som vi inrättade på vår tid. Uppföljningen har varit viktig både för att brister skulle kunna upptäckas men ändå kanske allra viktigast för det framåtsyftande arbetet med kvaliteten på våra enheter. Kvalitetsarbetet har uppmärksammats och rönt välförtjänt beröm. Tyvärr kan vi nu konstatera att även själva kvalitetsuppföljningsarbetet drabbats av majoritetens nedskärningar. Effekterna av detta är att bara 11 av 19 uppföljningar genomfördes under 2001. Effekterna av detta för kvalitetsarbetet inom äldre- och handikappomsorgen torde väl vara oomstridda.
Frågan är vad majoriteten tänker göra åt det ? Vad kan de göra ?
Herman Gatica (v) lämnade följande uttalande:
Vänsterpartiet deltar inte i dagens beslut om verksamhetsberättelse med boksluts-kommentarer. Vi deltog inte heller i beslutet när stadsdelsnämndens majoritet röstade igenom sin budget för år 2001 eftersom vi redan då insåg att budgetramarna var alltför snävt tilltagna. Majoritetens budget har varit en nedskärningsbudget som drabbat direkt dem som har det sämst ställt i vårt samhälle.
Bokslutet visar ett underskott med 8.3 mkr, ett negativt resultat andra året i rad. Underskottet har uppstått trots majoritetens beslut om mera restriktiv biståndsbedömning inom äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade. Anställningsstopp för tjänster av administrativ karaktär har gällt större delen av året. Under hösten införde man även inköpsstopp. Nödvändiga utgifter har i många fall skjutits upp till år 2002.
Vänsterpartiet reagerar i verksamhetsberättelsen speciellt på följande:
Stadsdelsnämndens majoritet har under året fortsatt med sin fundamentalistiska konkurrensutsättningspolitik trots att den varken lett till lägre kostnader, högre kvalitet eller större valfrihet. I två stora upphandlingsärenden har majoriteten t.o.m. gått emot förvaltningens förslag då förvaltningen förespråkade egen regi i stället för entreprenad. Nu håller man t.o.m. på med att konkurrensutsätta gruppboendena för psykiskt funktionshindrade.
Den styrande majoritetens ideologiskt motiverade skattesänkningar är på väg att leda till en katastrof för den offentliga sektorn. "Behoven skall rymmas inom budgeten" och inte tvärtom. År 2002 kommer med all säkerhet att resultera i ännu sämre resultat både ekonomiskt och verksamhetsmässigt. Moderaternas stödpartier borde inse vilka konsekvenser samarbetet inom majoriteten är på väg att få och snarast hoppa av koalitionen.
Paragrafen förklarades omedelbart justerad.
Dnr 102-078-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 12 februari 2002. I underlaget till kommunfullmäktiges budget för 2003 redovisades utvecklingstendenser och avvikelser jämfört med budget för innevarande år. I ärendet begärdes bl.a. kompensation till vissa kommunövergripande verksamheter.
YRKANDENOrdförande Jan Carlson (sp), Ingvar Snees m.fl.(m), Didar Samaletdin (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till förvaltningens förslag.
Vice ordförande Jari Visshed m.fl.(s) och Birgitta Waller (mp) yrkade bifall till ett förslag från socialdemokraterna.
Herman Gatica (v) yrkade bifall till ett förslag från vänsterpartiet som innebar återremiss av ärendet.
PROPOSITIONSORDNINGOrdföranden tog först upp vänsterpartiets förslag om återremiss av ärendet och ställde det mot avslag.
Beslut denna del
Stadsdelsnämnden avslår yrkandet.
Ordföranden ställde därefter förvaltningens förslag mot socialdemokraternas förslag. Ordföranden fann att nämnden hade beslutat att bifalla förvaltningens förslag.
RESERVATIONERJari Visshed m.fl. (s) och Birgitta Waller (mp) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till socialdemokraternas förslag enligt följande:
1. Stadsdelsnämnden godkänner i huvudsak förvaltningens underlag till budget för 2001 med beräkningar för 2002 och 2003.
2. Stadsdelsnämnden hemställer hos kommunfullmäktige om medel så att antalet barn i barngrupperna kan minskas inom förskolan.
3. Stadsdelsnämnden hemställer hos kommunfullmäktige om att öka anslaget till
skolbarnomsorgen så att förutsättningarna för en mer strukturerad verksamhet skapas.
4. Stadsdelsnämnden hemställer om medel som medger en resursförstärkning av äldreomsorgen
5. Stadsdelsnämnden hemställer om medel till äldreomsorgen så att nedläggning av Parmis inte blir aktuell.
6. Stadsdelsnämnden hemställer hos kommunfullmäktige om medel så att alla barn som så önskar skall beviljas kolonivistelse.
7. Stadsdelsnämnden förstärker stödet till det lokala kultur och föreningslivet.
8. Stadsdelsnämnden konkurrensutsätter tills vidare ingen ytterligare egenregiverksamhet inom vård och omsorg för att inte riskera kvaliteten och för att garantera valfriheten.
9. Budgetunderlaget överlämnas till kommunstyrelsen.
10. Stadsdelsnämnden anför därutöver följande:
Av prognoserna i tjänsteutlåtande kan man utläsa att antalet barn kommer att öka under planeringsperioden. Det ställer krav på utbyggnad av platser framförallt inom förskolan. Redan idag är det trångt att få in barn på våra förskoleenheter på Kungsholmen.
Förskolan är viktig när barnet bygger upp sitt sociala nätverk med kompisar i sitt närområde. Därför tycker vi det är viktigt att förvaltningen nogsamt bevakar utveckling så att vi inte hamnar i den situationen att vi ständigt ligger efter och tvingas utnyttja barnomsorgsgarantin maximalt. Ofta innebär det nämligen att man anvisas plats på någon förskola långt ifrån bostaden och närområdet.
Herman Gatica (v) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till vänsterpartiets förslag enligt följande:
Stadsdelsnämnden återremitterar ärendet för omarbetning enligt följande:
Dnr 350-086-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 11 februari 2002. Den friliggande barnstugan på Luxbacken 2 föreslogs bli ersatt med en ny barnstuga i ett av de nya bostadshusen i Luxområdet.
YRKANDENOrdförande Jan Carlson (sp), Ingvar Snées m.fl.(m), Didar Samaletdin (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till förvaltningens förslag.
Herman Gatica (v) yrkade bifall till ett förslag från vänsterpartiet.
PROPOSITIONSORDNINGOrdföranden ställde yrkandena mot varandra och fann att nämnden hade beslutat att bifalla förvaltningens förslag.
Stadsdelsnämnden godkänner planering och inrättande av en ny barnstuga i SKB:s fastighet i Luxområdet på Lilla Essingen
RESERVATIONHerman Gatica (v) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till vänsterpartiets förslag enligt följande:
Stadsdelsnämnden anser att det utifrån barnens behov av utevistelse ligger ett stort värde i de få kvarvarande friliggande barnstugorna. Gatu- och fastighetsnämnden bör ge gatu- och fastighetskontoret i uppdrag att se till att förskolan på Luxbacken 2 skall ha kvar sina nuvarande lokaler.
Dnr 530 615-01
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 6 februari 2002. Kvaliteten inom äldreomsorgen på Kungsholmen visade jämfört med föregående års uppföljning fler brister. Det konstaterades att det uppstod kvalitetsbrister i verksamheter i samband med täta chefsbyten.
Vice ordförande Jari Visshed m.fl.(s) yrkade bifall till ett förslag från socialdemokraterna samt till ett tilläggsförslag om att återbesätta tjänsten som kvalitetsuppföljare.
Birgitta Waller (mp) yrkade bifall till socialdemokraternas tilläggsförslag och lämnade ett särskilt uttalande enligt nedan.
PROPOSITIONSORDNINGOrdföranden ställde förvaltningens förslag, socialdemokraternas förslag och vänsterpartiets förslag mot varandra. Ordföranden fann att nämnden hade beslutat att bifalla förvaltningens förslag. Ordföranden tog därefter upp socialdemokraternas tilläggsförslag och fann att nämnden hade beslutat att avslå förslaget.
Stadsdelsnämnden lägger rapporten till handlingarna.
RESERVATIONER
Jari Visshed m.fl. (s) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till socialdemokraternas förslag enligt följande:
Av ärendet framgår att det funnits stora kvalitetsbrister inom äldreomsorgen på Kungsholmen under 2001. Inte minst är det ofta de privata utförarna som sviktar i kvalitet och kontinuitet i vården av de äldre.
Något av ett signum för Kungsholmen har varit den fristående kvalitetsuppföljning som vi inrättade på vår tid. Uppföljningen har varit viktig både för att brister skulle kunna upptäckas men ändå kanske allra viktigast för det framåtsyftande arbetet med kvaliteten på våra enheter.
Kvalitetsarbetet har uppmärksammats och rönt välförtjänt beröm.
Tyvärr kan vi nu konstatera att även själva kvalitetsuppföljningsarbetet drabbats av majoritetens nedskärningar. Effekterna av detta är att bara 11 av 19 uppföljningar genomfördes under 2001. Effekterna av detta för kvalitetsarbetet inom äldre- och handikappomsorgen torde väl vara oomstridda.
För att kvalitetsfrågorna inte skall tappa ytterligare styrfart så föreslår vi att tjänsten som kvalitetsuppföljare snarast återbesätts.
Jari Visshed m.fl. (s) och Birgitta Waller (mp) reserverade sig också mot nämndens beslut att avslå tilläggsförslaget att återbesätta tjänsten som kvalitetsuppföljare.
UTTALANDEBirgitta Waller (mp) lämnade följande uttalande:
Majoritetens restriktivitet beträffande administrativa anställningar har medfört att man inte har återbesatt vakansen som kvalitetsuppföljare. Att endast 11 av 19 planerade uppföljningar har genomförts är inte acceptabelt - särskilt mot bakgrund att förvaltningen konstaterar att kvaliteten inom äldreomsorgen på Kungsholmen visar fler vrister i jämförelse med föregående års uppföljning. Man har inte heller kunnat genomföra fördjupade uppföljningar, attitydundersökningar och deltagarobservationer.
Med beklagande konstaterar vi att majoritetens spariver går utöver det viktiga kvalitetsarbetet inom äldre- och handikappomsorgen.
Stadsdelsnämnden gav i samband med behandlingen av ärendet förvaltningen i uppdrag att besvara kvarstående frågor från vänsterpartiet.
Dnr 530-003-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 8 februari 2002.
YRKANDENOrdförande Jan Carlson (sp), vice ordförande Jari Visshed m.fl.(s), Ingvar Snees m.fl.(m), Didar Samaletdin (fp), Birgitta Borg (kd), Herman Gatica (v) och Birgitta Waller (mp) yrkade bifall till ett gemensamt förslag.
Birgitta Waller (mp) yrkade dessutom bifall till ett tilläggsförslag från miljöpartiet.
PROPOSITIONSORDNINGOrdföranden tog först upp det gemensamma yrkandet från samtliga ledamöter och fann att nämnden hade bifallit yrkandet. Därefter tog ordföranden upp miljöpartiets tilläggsförslag och fann att nämnden hade avslagit detsamma.
För att undvika att några oklarheter kvarstår beslutar nämnden att överlämna ärendet till länsstyrelsen för slutligt ställningstagande.
RESERVATIONBirgitta Waller (mp) reserverade sig mot nämndens beslut att avslå miljöpartiets tilläggsförslag enligt följande:
Entreprenören Attendo Care AB har - genom upprepade missförhållanden, såsom brister i journalföring, medicinsk behandling och flera bränder i servicehuset som slutade tragiskt med dödsfall - förbrukat sin trovärdighet som en lämplig vårdgivare vid Trossens servicehus. Kungsholmens stadsdelsnämnd har det yttersta ansvaret för de vårdbehövande vid Trossen. De tidigare uppmärksammade händelserna, efterföljande utredningar och diskussioner mellan stadsdelsförvaltningen och entreprenören har inte lett till tillräcklig förbättring i företagets hantering av verksamheten. För att kunna återskapa allmänhetens förtroende gentemot verksamheten vid Trossen krävs att inga fortsatta brister tolereras.
Dnr 530-012-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2002. En genomgång hade gjorts av läkemedelsanvändningen vid två äldreboenden. Då de resultat som framkommit var angelägna och med all säkerhet gällde även för övriga delar staden överlämnades rapporten till kommunfullmäktige.
Stadsdelsnämnden överlämnar rapporten om läkemedelsgenomgångar till kommunfullmäktige.
Dnr 125-229-01
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 24 januari 2002. Gällande ramavtal förlängdes i avvaktan på införande av kundvalsmodell.
Dnr 125-048-00
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2002. Kungsholmen hade tillsammans med tolv andra stadsdelsnämnder deltagit i en gemensam upphandling av sommargårdsplatser. I ärendet lämnades en redovisning av upphandlingen samt med vilka entreprenörer avtal hade tecknats.
PROPOSITIONSORDNINGOrdföranden ställde de båda yrkandena mot varandra och fann att nämnden hade beslutat att bifalla förvaltningens förslag.
Rapporten läggs till handlingarna.
RESERVATIONJari Visshed m.fl. (s) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till socialdemokraternas förslag enligt följande:
Stadsdelsnämnden upphandlar platser på sommargård (kollo) i den omfattning att alla barn som vill får åka på kollo samt anför följande:
I samband med att budgeten skulle fastställas yrkade vi att alla barn som önskade det skulle beredas plats på kollo. Genom att erbjuda alla kolonivistelse skapar man möten mellan barn och ungdomar med olika bakgrund och erfarenheter.
Låt alla barn och ungdomar som vill åka på kollo !
Herman Gatica (v) deltog inte i beslutet, och lämnade röstförklaring enligt följande:
Vänsterpartiet deltar ej i dagens beslut gällande rapport angående upphandling av platser på sommargård (kollo) sommaren 2002.
Vänsterpartiet framförde på nämndsammanträdet 2001-11-08 att den nuvarande organisationen för sommargårdsverksamheten är byråkratisk och tidskrävande. Enligt vår uppfattning bör en ny sommarbarnsbyrå inrättas centralt i staden. Den skall enligt tidigare modell tillhandahålla sommargårdsplatser för samtliga stadsdelsnämnder.
Vi anser dessutom att samtliga barn som ansöker om plats på kollo bör beviljas en plats.
Dnr 511-089-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 8 februari 2002. Ärendet innehöll ansökan om utvecklingsmedel från Länsstyrelsen för att fullfölja projektet "BB-modellen (Barnens Bästa) – en metod för strukturerad utredning, dokumentation och utvärdering".
Stadsdelsnämnden godkänner ansökan till Länsstyrelsen om 533 000 kronor för projekt "BB-modellen (Barnens Bästa) - en metod för strukturerad utredning, dokumentation och utvärdering".
Dnr 512-040-01
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 6 februari 2002. Antalet hushåll med försörjningsstöd var 100 i december 2001. Det innebar en ökning med 15 hushåll sedan månaden innan. Motsvarande antal hushåll i december 2000 var 107.
Remiss från revisionskontoretDnr 124-661-01
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2002. I förslaget till remissvar angavs att samarbetsproblemen när det gäller patienter med psykisk sjukdom till stor del beror på ett nära nog klassiskt systemfel i lagstiftningen. Det är svårt att åstadkomma ett bra samarbete mellan två parter med regler som innebär att den ena parten ensidigt kan fatta beslut som drabbar den andra parten i form av åtaganden och kostnader.
Ordföranden fann att nämnden hade beslutat att bifalla förslaget.
Remiss från revisionskontoretDnr 124-660-01
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2002. Stadens revisionskontor genomförde en granskning av barnomsorgen där Kungsholmen var en av fem stadsdelar som undersöktes. Första etappen av två bestod av fokusgruppsintervjuer med personal och föräldrar.
Vice ordförande Jari Visshed m.fl.(s), Herman Gatica (v) och Birgitta Waller (mp) yrkade bifall till ett gemensamt förslag från enligt nedan.
Stadsdelsnämnden överlämnar stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande som sitt yttrande.
RESERVATIONJari Visshed m.fl.(s), Herman Gatica (v) och Birgitta Waller (mp) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till sitt gemensamma förslag enligt följande:
Stadsdelsnämnden överlämnar stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande samt anför följande:
Frågan som ställs i revisionsrapporten är i högsta grad relevant. Vad är viktigt för att det skall vara en bra förskola ?
Svaret från föräldrar, personal och förskolechefer är ganska entydigt.
Minska barngruppernas storlek.
Nu är ju detta ingen nyhet för stadsdelsnämnden. I nämndens egna brukarundersökningar och i skrivelser har detta framkommit vid ett flertal tillfällen. Senast i samband med att verksamhetsberättelsen behandlades idag där flera förskolor uttrycker tveksamhet när det gäller att uppfylla åtagandet om att erbjuda en god pedagogisk verksamhet utifrån barnens behov. De allt för stora barngrupper anges som en av orsakerna till att personalen inte längre hinner/orkar med barnen enskilt i den utsträckning som läroplanen föreskriver.
I revisionsrapporten konstateras också att det är lite förskolorna själva kan göra för att förbättra verksamheten. Det som saknas är strukturella förutsättningar.
Kort sagt, majoriteten satsar för lite pengar på förskolan. Förskolan hör ju som bekant inte till de av majoriteten prioriterade verksamheterna. (Om det nu undgått någon)
För oss är det en rättvisefråga att ge alla barn rätt till en bra förskola.
Under de kommande åren vill vi minska barngrupperna med i genomsnitt två barn per grupp. Vi kommer också föreslå, när fullmäktige under våren antar sin förskoleplan, att staden ska anta riktlinjer för barngruppernas storlek; 13/14 barn i småbarnsgrupperna och 17/18 barn per grupp för fyra- och femåringarna.
Dessa förslag tillsammans med en rad innehållsmässiga förändringar som vi kommer att presentera i vår förskoleplan innebär att förskolan kan axla sin givna roll i det livslånga lärandet.
Personalen, föräldrarna och inte minst barnen behöver den nytändning som vår politik kommer att innebära för förskolan.
Remiss från Socialtjänstförvaltningens tillståndsenhetDnr 621-044-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2002.
JÄVJari Visshed (s) deltog inte i behandlingen av ärendet p.g.a. jäv.
Stadsdelsnämnden tillstyrker ansökan från Norra Agne om serveringstillstånd av alkohol för inomhusservering fram till klockan 01.00 och för utomhusservering till klockan 22.00.
UTTALANDEHerman Gatica (v) lämnade följande uttalande:
Stadsdelsnämnden får i stort sett till varje sammanträde remisser från socialtjänst-förvaltningens tillståndsenhet ang. serveringstillstånd. Stadsdelsförvaltningen besöker lokalerna och konstaterar att de – allt som oftast – inte är handikappvänliga. Dessa brister i tillgängligheten påverkar dock inte besluten om serveringstillstånd.
Lokala handikapprådet efterlyste på sitt sammanträde 1999-10-11 en tydligare politisk viljeriktning i dessa frågor. Rådet ansåg att politikerna inte använder de maktmedel de har för att skapa förutsättningar för att göra Kungsholmen till en tillgänglig stadsdel. På sitt sammanträde 2000-02-07 beslutade rådet som logisk konsekvens av detta att avstå från att lämna synpunkter på remisser rörande alkoholtillstånd eftersom tillgänglighetsaspekter visat sig inte ha relevans för beslutet.
Enligt tjänsteutlåtandet är restaurang Norra Agne belägen i gatuplanet. Entrén har tre trappsteg, vilket gör det svårt för en rullstolsbunden att ta sig in i lokalen. Toaletterna är inte handikappanpassade och ligger i det nedre planet dit en smal, nästan spiralformad trappa leder. Personer med rörelsehinder är således i praktiken utestängda från denna restaurang.
Vänsterpartiets mål är en stad som är tillgänglig för både handikappade och icke-handikappade. Restauranger och övriga serveringar är självklart bara en liten, dock ej obetydlig del av problematiken. Det är viktigt att staden får och använder sig av rejäla maktmedel för att påverka de privata näringsidkarna så att de blir tvungna att bygga sina lokaler på så sätt att de är tillgängliga för alla.
Stadsdelsnämndens styrande koalition överlämnade skrivelse till revisorerna.
Till stadsdelsnämnden och stadsdelsförvaltningen inkomna och besvarade skrivelser, protokoll, protokollsutdrag m m i allmänna ärenden för kännedom och beaktande (bilaga § 43)
Skrivelse från Didar Samaletdin (fp) om kultur på Nordvästra Kungsholmen, dnr 660-131-02
Stadsdelsnämnden överlämnade skrivelsen till förvaltningen för beredning.
Stadsdelsdirektör Göran Månsson lämnade följande information:
Dnr125-055-02
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 31 januari 2002.