Din position: Hem > Stockholms stad > Kungsholmens stadsdelsnämnd > Sammanträde 2003-02-20
Anmäldes att protokoll från sammanträde den 16 januari 2003 justerats den 22 januari 2003. Ordföranden tillkännagav att dagens protokoll skulle justeras den 21 februari 2003. Vice ordförande Mats G Nilsson och Charlotte Helmersson utsågs att jämte ordföranden justera protokollet.
Uppblåsbart tält för uteliggare i RålambshovsparkenDnr 509-016-03
Dnr 341-679-02
ÄRENDET
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 30 januari 2003. Förvaltningen tycker att stadsdelsnämnden ska lämna över förslaget om rink för hockey/inline till idrottsnämnden och uppmana idrottsnämnden att utveckla möjligheterna till spontanidrott i och kring parkleken i Rålambshovsparken.
BESLUT
Stadsdelsnämnden överlämnar förslaget till idrottsnämnden och uppmanar idrottsnämnden att utveckla möjligheterna till spontanidrott i och kring parkleken i Rålambshovsparken.
Dnr 342-630-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2003. Stadsdelsförvaltningen redovisar i tjänsteutlåtandet för- och nackdelar med tennishallens placering, idag och i framtiden.
YRKANDEN
Ordförande Birgitta Waller (mp), Jari Visshed m.fl. (s) och Annika Stude (v) yrkade bifall till förvaltningens förslag.
Vice ordförande Mats G Nilsson m fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till ett gemensamt förslag från moderata samlingspartiet, folkpartiet och kristdemokraterna.
Ajournering
Sammanträdet ajournerades 10 minuter 19.20-19.30.
PROPOSITIONSORDNING
Ordföranden ställde de båda yrkandena mot varandra och fann att nämnden hade beslutat att bifalla förvaltningens förslag.
VOTERING
Votering begärdes och genomfördes enligt följande:
Den som vill bifalla förvaltningens förslag röstar ja.
Den som vill bifalla det gemensamma förslaget från moderata samlingspartiet, folkpartiet och kristdemokraterna röstar nej.
Omröstningen utföll med 7 ja-röster mot 6 nej-röster. Stadsdelsnämnden hade således beslutat att bifalla förvaltningens förslag. Voteringslista bifogas.
Stadsdelsnämnden överlämnar medborgarförslaget och detta tjänsteutlåtande till gatu- och fastighetsnämnden, stadsbyggnadsnämnden och idrottsnämnden för kännedom och eventuell vidare beredning.
RESERVATION
Mats G Nilsson m fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) reserverade sig mot nämndens beslut med hänvisning till sitt yrkande:
Stadsdelsnämnden överlämnar medborgarförslaget och förvaltningens
tjänsteutlåtande till gatu- och fastighetsnämnden, stadsbyggnadsnämnden och idrottsnämnden för vidare beredning,
Stadsdelsnämnden slår för egen del fast att tennishallen skall finnas kvar permanent samt att rivning får endast ske om ny hall i närområdet (på Kungsholmen) byggs.
Kungsholmen behöver fler idrottshallar, inte färre. Janne Lundqvists tennishall är redan idag en oerhört viktig hall för motionsidrottandet och dess betydelse kommer bara att stiga när Kungsholmen får fler bostäder. Det är inte rimligt att vid denna
tidpunkt minska antalet idrottshallar, särskilt inte en så omtyckt och betydelsefull idrottshall som Janne Lundkvists tennishall.
Om Janne Lundqvists tennishall läggs ned försvinner ca 20% av Stockolms innetennisbanor. Hallen består av sju inomhusbanor och besöks av cirka 95 000 spelare per år (315 spelare /dag). Hallen sysselsätter ca 500 ungdomar i tennisskola och 1.500 - 2.000 vuxna i olika grader av motionsspel per vecka. Denna viktiga
verksamhet måste räddas kvar på Kungsholmen och inte bara genom något enstaka års förlängning. För att nyinvesteringar skall kunna göras behövs långsiktighet och därför bör beslutet fattas så fort det är möjligt.
Stadsdelsnämnden menar vidare att en levande parkmiljö inte skadas utan gynnas av flera aktivitetsplatser.
Dnr 341-618-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 27 januari 2003. Stadsdelsförvaltningen delar förslagsställarens uppfattning att kajytan nedanför Kungsholmstorg är värd ett bättre öde. Stadsdelsnämnden bör överlämna medborgarförslaget till gatu- och fastighetsnämnden och tillstyrka en översyn för att försköna kajen längs Norr Mälarstrand nedanför Kungsholmstorg.
Stadsdelsnämnden överlämnar medborgarförslaget och detta tjänsteutlåtande till gatu- och fastighetsnämnden
Svar på medborgarförslagDnr 509-669-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 5 februari 2003. Förvaltningen anser att flera av förslagen har en intressant vinkling, men de faller i huvudsak utanför stadsdelsnämndens ansvarsområde.
Stadsdelsnämnden anser medborgarförslag om drogförebyggande arbete - för en socialt hållbar utveckling besvarat med detta tjänsteutlåtande.
Svar på medborgarförslagDnr 509-016-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 5 februari 2003. Sedan september 2002 har inte någon hemlös som sökt natthärbärge avvisats p.g.a. platsbrist. Förvaltningen konstaterar att behovet av akuta natthärbärgesplatser är uppfyllt och anser inte att ett uppblåsbart tält behöver slås upp i Rålambshovsparken.
Stadsdelsnämnden anser medborgarförslag om uppblåsbart tält för uteliggare i Rålambshovsparken besvarat med detta tjänsteutlåtande.
Dnr 350-086-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 5 februari 2003. Den nya förskolan omfattar 437 kvadratmeter och inryms i SKB:s bostadsfastighet Köksfläkten 2. Förskolan förses med egen entré, hiss samt en mindre egen friyta för utelek.
Stadsdelsnämnden godkänner förslaget till hyreskontrakt för den nya förskolan i kv Köksfläkten 2, Primusgatan, Lilla Essingen samt ger stadsdelsdirektören i uppdrag att teckna hyreskontrakt.
Dnr 324-257-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 5 februari 2003. Förvaltningen ser stora möjligheter att kunna bygga till fastigheten som idag inrymmer tre avdelningar med ytterligare två avdelningar. En sådan tillbyggnad skulle utöver att den ger fler platser även ge en bättre kostnadseffektivitet i en större enhet.
Inom verksamhetsområdet äldre och funktionshindrade 2002
Dnr 530-061-03
ÄRENDETStadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 10 februari 2003. Förvaltningen har genomfört uppföljning av Kungsholmens samtliga utförare inom verksamhetsområdet äldre och funktionshindrade.
Stadsdelsnämnden lägger rapporten till handingarna
Dnr 011-650-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 4 februari 2003. Förvaltningen föreslår att de representanter som har nominerats av pensionärsorganisationerna utses till ledamöter och ersättare i lokala pensionärsrådet.
Stadsdelsnämnden utser följande företrädare till lokala pensionärsrådet för år 2003:
Ledamöter:
Felix Eriksson SPF S:t Göran-Kungsholmen
Ingmarie Kullman SPF S:t Göran-Kungsholmen
Kurt Stromfeldt SPF Kungsholmen
Dagmar Rindegren PRO Kungsholmen
Sven Thornberg PRO Kungsholmen
Ersättare:
Maj-Britt Westerberg SPF S:t Göran-Kungsholmen
Anders-Erik Eklund SPF Kungsholmen
Leonore Forsgren SPF Essingarna
Therese Åkerhielm-Lidell PRO Kungsholmen
Britt Dahlgren PRO Kungsholmen
Dnr 422-068-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 4 februari 2003. Höstterminen 2002 hade totalt 433 elever fått betyg i Rålambshovsskolan och Stadshagsskolan. 212 elever hade fått betyget Godkänd eller mer i samtliga ämnen. I år 8 hade 72 elever inte blivit godkända i ett eller flera ämnen. Motsvarande antal i år 9 var 49 elever.
Stadsdelsnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna.
Dnr 125-048-00
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 31 januari 2003. Alla elever som önskar ska beredas plats på kollo. Vissa anvisningar behöver tydliggöras och vara vägledande i handläggningen för att både förvaltning och entreprenörer ska kunna hantera inkomna ansökningar på ett fullgott sätt.
Nämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag avseende anvisningar vid ansökan till sommargårdsverksamhet.
Dnr 123-048-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 6 februari 2003. Stadsdelsnämndens budget är i balans. Av den slutligt justerade budgeten för 2002 om 1012,4 mkr redovisas efter avsättning till resultatfonden ett överskott om 1,6 mkr. De flesta generella åtaganden är uppfyllda.
UTTALANDE
Mats G Nilsson m fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) lämnade följande särskilda uttalande:
Verksamhetsberättelsen för 2002 ger en bra bild av såväl ekonomi som verksamheter. Det är med stor tillfredsställelse den tidigare majoriteten konstaterar att de löften som gavs också infriades. Förmågan att prioritera är en av de viktigaste – men också svåraste – inom politik och offentlig verksamhet.
Det goda resultatet beror i stor utsträckning på en kompetent förvaltningsledning och personal. Nämnden har givits god insikt och rapportering under verksamhetsårets gång. De uppdrag som givits har fullföljts.
Det är en välskött stadsdelsnämnd den nya majoriteten fått ansvaret att leda. Vi ser fram emot att överta ansvaret för en lika välskött stadsdelsnämnd 2006.
Paragrafen förklarades omedelbart justerad
Dnr 101-641-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 7 februari 2003. Samtliga enheter ska ta fram kvalitetsgarantier som ska godkännas av stadsdelsnämnden. Kvalitetsgarantierna består av de åtaganden som redovisas i varje enhets verksamhetsplan och ingår som en del av den.
Vice ordförande Mats G Nilsson m fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till ett gemensamt tilläggsförslag från moderata samlingspartiet, folkpartiet och kristdemokraterna.
Sammanträdet ajournerades 5 minuter 20.55-21.00.
Ordföranden tog först upp förvaltningens förslag och fann att nämnden hade beslutat att bifalla förslaget. Därefter tog ordföranden upp det gemensamma tilläggsförslaget från moderata samlingspartiet, folkpartiet och kristdemokraterna och fann att nämnden hade beslutat att bifalla detsamma.
Vi konstaterar att enheterna gör ett fortsatt bra arbete utifrån de givna politiska besluten. Vi beklagar att man inte får fortsätta det viktiga utvecklingsarbetet inom bland annat äldreomsorgen, som påbörjades under förra mandatperioden. I detta sammanhang vill vi påminna den nya majoriteten om några av de löften som de gav före valet och låg till underlag för väljarnas beslut. Löftessveken påverkar i flera fall verksamheterna. Väljarna häpnar förmodligen:Ett löfte löd mer pengar till äldreomsorgen. Verkligheten innebär ett mindre påslag för i år än vad den förra majoriteten gjorde någonsin. Löftet bröts alltså. Utbyggnaden av äldreomsorgen skulle fortsätta, hette det i september. Idag har vi facit. Löftet bröts.Hemlösa skulle man satsa stort på, sa man då. Idag vet vi att även de löftet bröts.Ett annat löfte var minskade barngrupper i förskolan. Verkligheten innebär inte färre, snarare fler barn. Ännu ett brutet löfte.Det har bara gått några månader sedan den nya majoriteten tillträdde och redan kan vi se hur valets alla vackra ord och givna löften glömts av de ansvariga. Det är skamligt.
Dnr 102-078-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 12 februari 2003. I ärendet redovisas bl.a. utvecklingstendenser, strukturella frågor och omstruktureringsbehov utifrån kommunfullmäktiges prioriterade inriktningsmål.
YRKANDE
Ordförande Birgitta Waller (mp), Jari Visshed m.fl. (s) och Annika Stude (v) yrkade bifall till ett gemensamt förslag.
Ordföranden fann att nämnden hade beslutat att bifalla det gemensamma förslaget från socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet.
Översyn av "tak över huvudet garantin" och därmed också hantering och organisering av avgifter är under översyn i staden och kommer att hanteras under våren. Frågan berör hela Stockholm Stad och självfallet då också vår stadsdel.
Vi finner därför inte anledning att idag ta ställning utan avvaktar stadens ställningstagande.
Oaktat att vi har en ansträngd situation inom förskolan f.n. på Kungsholmen så är vi ändå tveksamma till att det skulle tillåtas utgöra bevekelsegrund för att ändra intagningen till våra skolor. Försöksverksamhet med höst/vår intagning pågår f.n. i några av våra grannkommuner. Möjligheter finns därför att avvakta hur de försöken utfaller och därigenom vinna erfarenhet innan en så genomgripande förändring genomförs.
Mats G Nilsson m fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) deltog inte i beslutet.
Skrivelse från kristdemokraternaDnr 341-507-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 27 januari 2003. Ansvaret för stadens del i återvinningen av förpackningar åvilar huvudsakligen stadens renhållningsnämnd.
Stadsdelsnämnden överlämnar skrivelsen och detta tjänsteutlåtande till stadsbyggnadsnämnden respektive renhållningsnämnden.
Dnr 014-67-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 30 januari 2003. Ärendet innehåller kompletterande regler till kommunfullmäktiges bestämmelser om ersättning för kommunala förtroendeuppdrag.
Stadsdelsnämnden fastställer kompletterande riktlinjer för utbetalning av arvode i samband med deltagande i kurser, konferenser och liknande.
Dnr 120-018-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 10 januari 2003.
JÄV
Mats G Nilsson (m) och Jari Visshed (s) deltog inte i behandlingen av ärendet på grund av jäv.
Stadsdelsnämnden utser Jari Visshed att attestera utgifter som avser nämndens vice ordförande.
Dnr 011-087-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 13 februari 2003.
Stadsdelsnämnden utser Maria Johansson, DHR - De handikappades riksförbund till ersättare i lokala handikapprådet 2003.
Remiss från StadsbyggnadskontoretDnr 311-047-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 27 januari 2003. Aktuellt område är visserligen öppet och grönt, men ger idag mest ett skräpigt och ganska tråkigt intryck. Stadsdelsförvaltningen ser bara fördelar med att det bebyggs.
Ordförande Birgitta Waller (mp), Jari Visshed m.fl. (s), Annika Stude (v), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till ett gemensamt förslag.
Vice ordförande Mats G Nilsson m.fl. (m) yrkade bifall till förvaltningens förslag.
Ordföranden ställde de båda yrkandena mot varandra och fann att nämnden hade beslutat att bifalla det gemensamma förslaget från socialdemokraterna, vänsterpartiet, miljöpartiet, folkpartiet och kristdemokraterna.
Vi ser positivt på att det byggs bostäder i bostadsbristens Stockholm. Mot bakgrund av de svårigheter vi sett med att åstadkomma lokaler för de växande behoven inom förskolan är det också angeläget, i det fall projektet blir av, att man inrymmer en tvåavdelnings förskola i fastigheten.
Av stadsbyggnadskontorets startpromemoria framgår att en inventering av fastighetens trädbestånd kommer att genomföras. Byggherren har också uttalat en ambition om att bevara träd längs Flottbrovägen. Vi ser positivt på att man i promemorian beaktat dessa frågor och att även byggherren syns ta hänsyn till detta. Dock innebär projektet att ett antal större träd måste fällas. Vi ser det som mycket önskvärt att man så långt det går undersöker möjligheterna till att i omgivningarna fullt ut ersätta de träd som försvinner med nyplanteringar.
Av promemorian framgår också att upplåtelseformen är planerad som bostadsrätter. Den upplåtelseform som är minst representerad på Stora Essingen är hyresrätten. Vi ser mot bakgrund av det gärna att upplåtelseformen blir hyresrätt.
Mats G Nilsson m fl (m) reserverade sig mot beslutet med hänvisning till sitt yrkande att nämnden skulle bifalla förvaltningens förslag.
Remiss från Gatu- och fastighetsnämndenDnr 342-007-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 30 januari 2003. Stadsdelsförvaltningen är positiv till parkprogrammet, men ser att detaljer i förslaget bör ses över, t.ex. i en referensgrupp med företrädare för gatu- och fastighetskontoret och några stadsdelsförvaltningar.
Stadsdelsnämnden besvarar remissen med förvaltningens tjänsteutlåtande
Birgitta Waller (mp) lämnade följande uttalande:
Miljöpartiet de Gröna ser parkerna i Stockholm som stadens ansikte och lungor. Parkerna är stockholmarnas rekreationsplatser, de spelar idag en strategisk roll i ett samhälle där kommunikationen mellan människor ofta är elektronisk. I en stad som förtätas får parkerna en allt större roll som mötesplatser och oaser.
Stadsträdgårdsmästaren Holger Blom planerade Stockholms parker på trettio- och fyrtiotalet. Sedan dess har parkerna haft en mer undanskymd roll, inte minst i planerings- och stadsbyggnadssammanhang. Miljöpartiet de gröna ser därför mycket positivt på strävanden att med hjälp av kvalificerade trädgårds- och landskapsarkitekter återigen sätta fokus på parkerna.
Parkerna på Kungsholmen kan idag bäst beskrivas som fungerande, däremot har de funktionella och skönhetsbetonade aspekterna i stort sett tonat bort. Inte minst Rålambshovsparken, som har hundratusentals besökare sommartid och tillhör de mest populära utomhusplatserna i Stockholm sommartid, måste idag betecknas som sliten och nedgången. Amfiteatern har nyligen rustats upp, något som inte kan sägas om grönytorna. Rålambshovsparken ger ett oharmoniskt intryck och den övergripande arkitektoniska strukturen är numera svår att urskilja. Detsamma kan sägas om samtliga parker på ön.
Miljöpartiet de gröna SDN Kungsholmen vill med detta rikta en direkt uppmaning till Gatu- och Fastighetsnämnden att omgående påbörja en plan för upprustning av i första hand Rålambshovsparken och i andra hand övriga parker på ön. Ett förslag är att vid upprustningen utgå från den ursprungliga planen för parken. En annan uppiggande tanke är att hitta en arkitektonisk struktur som på ett fascinerande sätt kombinerar de gamla idéerna med ett nytänkande, där man utgår från parkens olika användningsområden idag och imorgon.
Med den nya stadsdelen på nordvästra Kungsholmen kommer fokus att sättas på öns samtliga parker. Det kan därför vara lämpligt att med en arkitektonisk plan för Rålambshovsparken även arbeta fram planer för övriga parker, som på många och tydliga sätt kommer att beröras av nybyggnationerna.
Remiss från KommunstyrelsenDnr 440-629-02
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 4 februari 2003. I en motion i kommunfullmäktige föreslås att seniorlärare ska införas som ska fungera som mentorer för yngre lärare och finnas som stöd där det behövs. Förvaltningen och rektorsgruppen är positiv till förslaget under förutsättning att det inte medför någon merkostnad för skolorna.
Stadsdelsnämnden överlämnar stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande som sitt remissvar.
Remiss från Kommunstyrelsen
Dnr 030-029-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 29 januari 2003.
Ordförande Birgitta Waller (mp) yrkade bifall till förvaltningens förslag.
Vice ordförande Mats G Nilsson m.fl. (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) yrkade bifall till ett gemensamt förslag.
Som yttrande över remissen åberopas föreliggande tjänsteutlåtande
Att Kungsholmens stadsdelsnämnd uttalar att valfusk är fullständigt oacceptabelt samt,
Att Kungsholmens stadsdelsnämnd står till förfogande för eventuella insatser 2006 för att säkerställa att valet går demokratiskt riktigt till.
Stadsdelsförvaltningen anger i sitt remissyttrande att motionen är politisk och avstår därför från egna ställningstaganden. Det vore rimligare att förvaltningen angav att motionens förslag inte vänder sig till stadsdelsnämndernas verksamhet vilket vore en korrekt beskrivning.
Däremot är det stadsdelsnämndens uppfattning och demokratiska skyldighet att medverka till att valen i vår stad och i vår stadsdel skall ske under riktiga former. De incidenter som inträffade vid senaste valrörelsen och som tas upp i motionen är
fullständigt oacceptabla. Detta är inte en partipolitisk ståndpunkt – detta är en demokratisk ståndpunkt.
Remiss från Gatu- och fastighetsnämndenDnr 341-034-03
Stadsdelsförvaltningen redovisade ärendet i tjänsteutlåtande av den 29 januari 2003. Stadsdelsförvaltningen föreslår stadsdelsnämnden tillstyrka de föreslagna förändringarna.
Stadsdelsnämnden överlämnar detta tjänsteutlåtande som svar på remissen.
Revisionskontorets rapport om personlig assistans till funktionshindrade dnr 124 056-03
Utrednings- och statistikkontoret: Framskrivning av antalet äldreomsorgstagare i Stockholm 2002-2003, reviderad version dec 2002
Vice ordförande Mats G Nilsson m.fl (m), Anna Starbrink m.fl. (fp) och Birgitta Borg (kd) lämnade följande uttalande:
USKs nya framskrivning av antalet äldreomsorgstagare i Stockholm 2002-2030 visar helt andra resultat än andra beräkningar som gjorts tidigare i Stockholm, liksom nationellt. Vi vill varna för att med denna framskrivning som grund dra alltför långtgående slutsatser, när det gäller utbygganden av äldreomsorgen i Stockholm. Bortsett från att det på sikt kommer att finnas många fler äldre, kan vi redan idag konstatera att det finns boenden i Stockholm som inte håller måttet som moderna äldreboenden. De bör därför utvecklas och i vissa fall ersättas med nya byggnader. Detta var en process som den förra majoriteten påbörjade och som bör få fortgå.Dessutom har många äldre stockholmare placerats i äldreboende utanför staden, därför att det inte funnits platser här.
Arbetsmiljöverkets besked om resultat av inspektion - förskolan Myntet
Dnr 226-066-03
Svar på Arbetsmiljöverkets besked om resultat av inspektion - förskolan Kometen dnr 226-611-02
Skrivelse till vårdnadshavare till barn som ansökt om barnomsorgsplats med garantimånad januari - maj 2003 dnr 413-028-03
Anmälan av socialpsykiatrins cirkel- och kursverksamhet hösten 2002 dnr 515-092-03
Anmälan av lokala handikapprådets protokoll sammanträde 030108
Anmälan av lokala Pensionärsrådets protokoll sammanträde 030113
Anmälan av arbetsmarknadsstatistik
Anmälan av balanslista
Anmälan av tjänstemannabeslut
Ekonomi - Inköp
Till stadsdelsnämnden och stadsdelsförvaltningen inkomna och besvarade skrivelser, protokoll och protokollsutdrag m m i allmänna ärenden för kännedom och beaktande (bilaga § 49).
Stadsdelsdirektör Göran Månsson rapporterade följande:
Verksamhetschef Kerstin Ohlsson rapporterade om den förestående inflyttningen till Serafens äldreboende. Arbetet fortlöper enligt tidsplanen. Invigning planeras till i början av juni (vecka 24).
Dnr 007-112-03
Stadsdelsnämnden behandlade ett ärende angående nominering till Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2003. Stadsdelsförvaltningen hade redovisat ärendet i skrivelse av den 19 februari 2003.
Stadsdelsnämnden nominerar Assist Bostad & Omsorg i Stockholm AB att delta i Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2003.