Din position: Hem > Stockholms stad > Socialnämnden Funktionshinderråd > Sammanträde 2009-04-20
Ordföranden Nils Duwähl (DHR) förklarade sammanträdet öppnat och hälsade alla välkomna.
Ordföranden Nils Duwähl (DHR) och vice ordföranden Ulla Elfving Ekström (IFS) fick i uppdrag i att justera dagens protokoll.
Anmäldes att protokoll från sammanträdet den 16 mars 2009 hade justerats den 17 mars 2009.
Anmäldes protokoll från sammanträdet den 16 mars 2009 justerat den 25 mars 2009.
Eddie Friberg informerade om socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens behandling av de ärenden som var aktuella vid rådets sammanträde 2009-03-16.
1. Föredragningslista Noterades att rådet tagit del av föredragningslistan.
2. Underlag till budget för 2010 och inriktning 2011 och 2012 Eddie Friberg föredrog förvaltningens tjänsteutlåtande och svarade på rådets frågor. Noterades att rådet tagit del av förvaltningens förslag till beslut. Handikapprådet lämnade följande särskilda uttalande. Rådet kan åter igen konstatera att personer med funktionsnedsättningar i stort fortsättningsvis diskrimineras i samband med Stockholms stads satsning på arbetsmarknaden och de jobbtorg som har inrättats. När jobb-torgen presenterades av den styrande alliansen så yttrade man att ett steg 2 skulle komma och då skulle det satsas på personer med funktionsned-sättning. Nu i kristider så står personer med funktionsnedsättning ännu längre från den öppna arbetsmarknaden.
3. Månadsrapport för mars 2009 Eddie Friberg föredrog förvaltningens tjänsteutlåtande och svarade på rådets frågor. Noterades att rådet tagit del av förvaltningens rapport.
4. Kartläggning av det hedersrelaterade våldets omfattning i Stockholms stad Noterades att rådet tagit del av förvaltningens utredning.
5. Uppdrag som inte är finansierade Svar på skrivelse från Karin Rågsjö (V), Abdo Goriya (S) och Stefan Nilsson (MP) Eddie Friberg föredrog förvaltningens tjänsteutlåtande och svarade på rådets frågor. Noterades att rådet tagit del av förvaltningens förslag till beslut. Handikapprådet lämnade följande särskilda uttalande. Rådet ser utvecklingen för ledsagarservice som oroveckande inför de kommande valfrihetssystemet. Om det beräknade underskottet beror på att ledsagarservice inte får kompensation för sina kostnader på grund ur konkurens-hänseende så visar det att det kommande systemet där privata utförare som kan ”välja” sina kunder i ett visst område blir snedvriden konkurens gentemot ledsagarservice. Det löste man förra gången med en kompensation för ledsagarservice. Det borde man kunna göra även denna gång. Eller ställa lika krav på privata utförare att de inte kan säga nej till uppdrag över hela staden om Stockholms stad verkligen vill ha en konkurens på lika villkor. Det märliga i detta är att misstagen som görs glöms bort från det ena året till det andra.