Din position: Hem > Tyresö kommun > Kommunstyrelsen > Sammanträde 2012-05-29
Dnr 2012/KS 0018
Beslut
- Informationen noteras.
Beskrivning av ärendet Kommundirektören lämnar vid behov muntlig information vid sammanträdet angående frågor av förvaltningsövergripande karaktär samt information om pågående uppdrag.
Bilagor Kommundirektörens rapport bilaga Stockholmsregionens Europakontor bevakningsrapport april 2012.pdfKommundirektörens rapport bilaga tillgänglighet inom projekt medborgarfokus 2012.pdfKommundirektörens rapport bilaga kompletterande internkontroll.pdfKommundirektörens rapport bilaga Riktlinjer för bisysslor.pdfKommundirektörens rapport maj 2012.doc
Dnr 2012/KS 0201
Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige
Med hänvisning till vad som redovisas i kommunplanen föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige beslutar att
Kommunstyrelsens beslut
Med hänvisning till vad som redovisas i kommunplanen beslutar kommunstyrelsen att
ReservationMarita Bertilsson (S) reserverar sig mot beslutet.Beskrivning av ärendet I bifogade förslag till kommunplan för perioden 2013-2015 redovisas i kapitel 2 en vision för hur kommunen har utvecklats till år 2030. Avsikten är att visionen ska inspirera till förhållningssätt och planering på kort och lång sikt som innebär att steg kontinuerligt tas i riktning mot visionen.
I kapitel 3 redovisas en konjunkturanalys. I kapitlet redovisas även handfasta planeringsförutsättningar i form prognoser över befolkningsutveckling och ekonomiskt utrymme för kommunens verksamhet. Vidare redogörs för hur tillgängliga medel prioriteras mellan olika verksamhetsområden och vilka särskilda satsningar som görs under planeringsperioden.
I kapitel 4 redovisas kommungemensamma mål inom områdena medborgarfokus, näringsliv, ekonomi, personal samt effektivitet.
I kapitel 5 redovisas för vart och ett av 19 verksamhetsområden och kommunens bolag en kort verksamhetsbeskrivning, en omvärldsanalys, vilka strategiska mål som ska uppnås till slutet av planperioden, vilka ekonomiska resurser som kommer att stå till förfogande för verksamhetsområdet, i förekommande fall vilka investeringar som är aktuella inom området under perioden och slutligen eventuella ändrade betingelser eller andra förhållanden av betydelse för verksamheten under planperioden. De mål och resursramar som anges i detta avsnitt utgör de viktigaste utgångspunkterna för det kommande arbetet med nämndplaner.
I kapitel 6 beskrivs översiktligt förslaget till investeringsprogram. Själva investeringsprogrammet med alla dess ingående poster bifogas kommunplanen (bilaga 5).
I kapitel 7 redovisas när och hur uppföljningen de treåriga målen kommer att ske löpande under planperioden samt hur planen ska kommuniceras till medborgare, förtroendevalda och medarbetare.
I kapitel 8 redovisas styrprocessens årshjul.
I kapitel 9 redovisas vilka olika gemensamma styrdokument som gäller för all verksamhet i kommunen.
I bilagor till kommunplanen redovisas resultat- och balansräkningar, kassaflödesanalys, en sammanställning över intäkter och kostnader för driftbudgetens olika anslag samt investeringsprogram.
Socialdemokraternas alternativ till kommunplan 2013-2015 delades vid mötet.OrdförandeutlåtandeSe ordförandeutlåtande i bifogat dokument.OrdförandeförslagOrdföranden yrkar bifall till alliansens förslag till kommunplan 2013-2015.YrkandeMarita Bertilsson (S) yrkar bifall till Socialdemokraternas alternativ till kommunplan 2013-2015.BeslutsgångOrdföranden ställer proposition på Marita Bertilssons (S) yrkande och finner att kommunstyrelsen har avslagit det. Kommunstyrelsen har därmed beslutat i enlighet med ordförandeförslaget.
Bilagor Tjänsteskrivelse kommunplan 2013-2015.pdfKommunplan 2013-2015.pdfGruppledarmöte 2012-05-10.pdfKommunplan 2013-2015 ordförandeutlåtande.pdfSocialdemokraternas alternativ till kommunplan 2013-2015.doc
Dnr 2012/KS 0202
Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige
- att notera och godkänna den ekonomiska rapporten per april 2012
- att socialnämnden och gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden får i uppdrag att återkomma med en avrapportering av åtgärder mot underskotten till kommunstyrelsens sammanträde i juni 2012
- att medelsreserven för 2012 används enligt följande
Beredskap finns för att verksamhetsområdet gymnasium får ett underskott på 5,0 mkr.
Detta kan bitvis finansieras genom att verksamhetsområdena vuxenutbildning och arbetscentrum vardera bidrar med 1,5 mkr i överskott.
Därmed behöver 2,0 mkr reserveras för att täcka gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden underskott.
3,0 mkr reserveras för att täcka socialnämndens underskott inom verksamhetsområdet för funktionshindrade.
750 tkr reserveras för socialnämnden för att utveckla arbetet med personalpool och utöka möjligheterna till heltid för personalen.
2 250 tkr reserveras för en ekonomisk genomlysning av verksamhetsområdet för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg.
750 tkr reserveras för projektet med individanpassade arbetsmarknadsåtgärder, t ex genom sociala företag, som på sikt ska minska försörjningsstödet.
1,0 mkr reserveras för kostnader enligt avtal vi Prinsvillan.
5,0 mkr reserveras för avvecklingskostnader för Forellskolan.
0,5 mkr reserveras för ökade kostnader för Södertörns överförmyndarnämnd.
1,5 mkr reserveras för folkomröstningen om äldreomsorgen.
Sedan tidigare har medel reserverats för att genomföra lärarsatsningar och förbättrad åskådarkapacitet på Tyresövallen.
Kvarvarande medel reserveras för ytterligare kostnader för utvecklingen av Tyresö centrum.
- Paragrafen justeras omedelbart.
Särskilt yttrandeMarita Bertilsson (S) lämnar särskilt yttrande.
Mats Larsson (FP) lämnar särskilt yttrande.
Marie Åkesdotter (MP) lämnar särskilt yttrande.Beskrivning av ärendet Denna rapport innehåller ett delårsutfall för perioden januari – april 2012 samt en prognos för helårsresultatet. Samtliga väsentliga poster har periodiserats enligt anvisningar.
Utfallet av investeringarna efter första tertialet presenteras i rapporten. Dessutom redovisas en helårsprognos för investeringarna.
Resultatet för Tyresö kommun per 30 april 2012 är + 43,7 miljoner, vilket är ett överskott för perioden med 36,0 miljoner.
Prognosen för året är ett resultat på + 48,2 miljoner. Det är ett överskott jämfört med budget på 4,1 miljoner.
Bilagor Protokollsutdrag Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden 2012-04-26 § 18 Äskande om tilläggsanslag samt omfördelning av anslag.pdfTjänsteskrivelse delårsbokslut per april 2012.pdfDelårsbokslut per april 2012.pdfSärskilt yttrande Delårsbokslut Folkpartiet.pdfSärskilt yttrande Delårsbokslut Miljöpartiet.pdfDelårsbokslut Särskilt yttrande Socialdemokraterna.pdf
Dnr 2012/KS 0195
Beskrivning av ärendet Sedan den 1 januari 2011 bedriver kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Tyresö sin överförmyndarverksamhet gemensamt i Södertörns överförmyndarnämnd. Enligt avtalet som upprättats mellan kommunerna om förutsättningarna för samarbetet ska kommunerna utreda kostnadsfördelningen mellan sig så att fördelningen kommer att vila på en grund som av alla upplevs som långsiktigt genomtänkt och rättvis.
Kommundirektörerna i de samverkande kommunerna föreslår att kommunerna beslutar om nytt samarbetsavtal med ändrad reglering av kostnadsfördelningen, samt ett antal redaktionella förändringar av avtalet. Avtalet föreslås gälla från och med 1 januari 2013 samt att det nuvarande samarbetsavtalet upphör att gälla den 31 december 2012.
Bilagor Tjänsteskrivelse Ändrad kostnadsfördelning för Södertörns Överförmyndarnämnd samt nytt avtal om den gemensamma nämnden.pdfFörslag till avtal fr o m 2013 slutligt 120424.docFörslag till avtal fr o m 2013 synliga ändringar.docProtokollsutdrag Överförmyndarnämnden § 146.pdfTjänsteskrivelse kommundirektörerna Södertörn Ändrad kostnadsfördelning för Södertörns överförmyndarnämnd.docUnderlag till Överförmyndarnämnden.pdf
Dnr 2012/KSTK 0029
Beskrivning av ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har tillsammans med Vattenfall i ett samarbetsprojekt utrett hur en möjlig utformning och affärsmodell för att etablera en snabbladdstation för elbilar skulle kunna se ut, vart den skulle kunna placeras och hur den skulle kunna finansieras. Snabbladdstationen är en del i kommunens och Vattenfalls klimatarbete. Stationen ska kunna användas av kommunen såväl som av privata elfordonsinnehavare. Tyresö kommun har för närvarande fått levererat två stycken elbilar under våren 2012 och har ambitionen att utöka elbilsflottan ytterliggare under året.
Tyresös kostnader för snabbladdstationen ska finansieras genom operationell leasing med ett avtal på 5, 7 eller 10 år. Förvaltningen föreslår att Tyresö kommun tecknar ett avtal för 10 år till en ungefärlig kostnad av 14 000 kr/månaden +/- 10 procent exklusive moms.
Bilagor Tjänsteskrivelse samhällsbyggnadsförvaltningen Snabbladdstation för elfordon.pdfPrisindikation snabbladdstation för elfordon.pdfSamarbetsprojekt Vattenfall och Tyresö snabbladdstation.pdfProtokollsutdrag miljö- och samhällsbyggnadsutskottet 2012-05-15 § 83 snabbladdstation.pdf
Dnr 2012/KS 0184
Beskrivning av ärendet Årsredovisning och revisionsrapport för Södertörns överförmyndarnämnd 2011 redovisas i bilagor.
Bilagor Revisionsrapport 10.pdfRevisionsrapport 10 försättsblad.pdfSammanträdesprotokoll Södertörns överförmyndarnämnd 2012-04-04 förvaltningsberättelse 2011.pdf
Dnr 2012/SBF/9
- Kommunstyrelsen beslutar anvisa medel inom en ram på en miljon kronor från medelsreserven för upprustning av Prinsvillans tak, fasader, fönster och utvändig målning.
Beskrivning av ärendet Tyresö kommun har i gällande hyresavtal med Nordiska museet förbundit sig att mellan åren 2008 och 2018 upprusta Prinsvillans tak, fasad, fönster och utvändig målning inom en ram på 1 000 000 kronor. Upphandling av åtgärderna är påbörjade. Innan upphandlingen avslutas måste medel anvisas.
Bilagor § 69 1 Tjänsteskrivelse Upprustning Prinsvillan.pdf§ 69 Prot.pdf
Dnr 2012/SBF/11
- Detaljplanen för Bostäder för Solberga etapp 7 antas.
Beskrivning av ärendet Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för Solberga etapp 7.
Planens syfte är att varsamt anpassa området Solberga etapp 7 för permanentboende med hänsyn till områdets karaktär.
Planförslaget omfattar bland annat utbyggnad av vägar, gång- och cykelvägar, vatten- och avloppsledningar, en bussvändplats, större byggrätter, skydd av värdefull kulturmiljö samt bevarande av värdefulla naturmiljöer. Planen tas fram med normalt planförfarande.
Bilagor § 74 Prot.pdf§ 74 1 Tjänsteskrivelse Solberga.pdf§ 74 3 karta_1_antagande.pdf§ 74 4 karta_2_antagande.pdf§ 74 5 karta_3_antagande.pdf§ 74 6 karta_4_antagande.pdf§ 74 7 gestaltningsprogram_slutversion.pdf§ 74 8 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING_anatagande.pdf§ 74 9 Bilaga1_GFB_antagande.pdf§ 74 10 Solberga_kulturmiljö.pdf§ 74 11 Solberga_naturinventering.pdf§ 74 12 Solberga_etapp7_utställningsutlåtande_antagande.pdf§ 74 2 Planbeskrivning Solberga.pdf
Dnr 2012/SBF/18
- Fördelning av gatukostnader för Solberga etapp 7 antas.
Beskrivning av ärendet I samband med upprättande av detaljplan för Solberga, etapp 7, har samhällsbyggnadsförvaltningen utrett frågan om uttag av gatukostnader i området. Fördelningsförslaget ansluter helt till de principer som beslutats i andra förnyelseområden i kommunen. Fördelning av gatukostnader beskrivs i bifogad gatukostnadsutredning. Frågan om fördelning av gatukostnader behandlades av miljö- och samhällsbyggnadsutskottet den 15 maj § 74 i samband med förslag om antagande av detaljplan för Solberga etapp 7.
Bilagor § 74 13 Tjänsteskrivelse (GKU Solberga).pdf§ 74 14 Gatukostnadsutredning_antagande.pdf§ 74 15 Bilaga 1 GKU.pdf§ 74 16 bilaga 2.1 GKU.pdf§ 74 17 bilaga 2.2 GKU.pdf§ 74 18 bilaga 3 GKU.pdf
Dnr 2012/SBF/10
- Detaljplanen för Lastbilen 3 och 4 antas.
Beskrivning av ärendet Ägaren till fastigheten Lastbilen 4 inkom i augusti 2011 med en förfrågan om att ändra detaljplanen för fastigheten. Syftet är att uppföra en hallbyggnad för förvaring av fordon.
Uppförandet av en ny byggnad inom Lastbilen 4 skulle innebära att avståndet till befintlig byggnad inom Lastbilen 3 blir relativt litet. För att säkerställa att uppförandet av en ny byggnad inom Lastbilen 4 sker på ett tillfredsställande sätt utifrån ett brandsäkerhets- samt plantekniskt perspektiv har fastigheten Lastbilen 3 tillförts planområdet.
Detaljplanen tas fram med enkelt planförfarande och har varit på samråd under perioden 27 mars – 10 april 2012. Under samrådet inkom sammanlagt fem yttranden, alla utan erinran.
Förslaget skickades ut för underrättelse om antagande, den 16 april 2012.Under underrättelseperioden inkom fyra yttranden, alla utan erinran. Planförslaget har därefter inte förändrats.
Bilagor § 70 Prot.pdf§ 70 1 Tjänsteskrivelse Lastbilen 4_samt_Lastbi.pdf§ 70 3 Plankarta o planbest.pdf§ 70 4 Särskilt_utlåtande_lastbilen.pdfPlanbeskrivning Lastbilen 3 och 4.pdf
Dnr 2012/SBF/15
Beskrivning av ärendet Förvärvet syftar till att utöka kommunens markportfölj för framtida exploateringar. Området är utpekat för etablering av tätare bebyggelse i översiktsplanen.
Fastighetsägaren yrkar 800 kronor per kvadratmeter för fastigheten, vilket motsvarar genomsnittsvärdet i området.
Köpekontraktet förutsätter att fastighetsägaren tar kostnader för rivning och bortforsling av material.
Bilagor § 81 Prot.pdf§ 81 1 Tjänsteskrivelse (Maria sofias väg 19).pdf§ 81 2 kopekontrakt.pdf
Dnr 2012/SBF/12
Beskrivning av ärendet Med anledning av färdigställandet av kommunal gata inom Brevik etapp 1 ska gatukostnader debiteras fastighetsägare i området.
Kommunen behöver därför omförhandla arrendet med Nytorps båtklubb för att täcka kommunens andel av gatukostnaderna.
Bilagor § 78 Prot.pdf§ 78 1 Tjänsteskrivelse Nytorp.pdf§ 78 2 Arrendeavtal Nytorps Båtklubb.pdf
Dnr 2012/SBF/13
Beskrivning av ärendet Med anledning av färdigställandet av kommunal gata inom Brevik etapp 1 ska gatukostnader debiteras fastighetsägare i området. Kommunen behöver därför omförhandla arrendet med Klockargårdens bryggförening för att täcka kommunens andel av gatukostnaderna.
Bilagor § 79 Prot.pdf§ 79 1 Tjänsteskrivelse (Klockargårdens).pdf§ 79 2 Arrendeavtal Klockargårdens bryggförening.pdf
Dnr 2012/SBF/14
Kommunen behöver därför omförhandla arrendet med Krokens båtklubb för att täcka kommunens andel av gatukostnaderna.
Bilagor § 80 Prot.pdf§ 80 1 Tjänsteskrivelse (Krokens).pdf§ 80 2 Arrendeavtal Krokens Båtklubb.pdf
Dnr 2012/KS 0163
- Tyresö kommun tecknar överenskommelse med landstinget om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd enligt rekommendation från styrelsen för Kommunförbundet Stockholms län.
Beskrivning av ärendet Kommunförbundet Stockholms län har under hösten 2011 skickat ett förslag till BUS-överenskommelse på tjänstemannaremiss till bland annat förvaltningschefer inom vård, omsorg och utbildning. Nu har förslaget arbetats om utifrån remissvaren och styrelsen för Kommunförbundet Stockholms län rekommenderar kommunerna att teckna överenskommelse med landstinget om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd.
Bilagor Rek BUS-överenskommelse.pdfTjänsteskrivelse barn- och utbildningsförvaltningen BUS-överenskommelse.pdfTjänsteskrivelse socialförvaltningen BUS-överenskommelse.pdf
Dnr 2012/KS 0158
- Överenskommelsen mellan länets kommuner om samarbete vid flyttningar mellan kommunerna vad gäller personer med behov av särskilt boende sägs upp för att upphöra att gälla den 31 december 2013.
Beskrivning av ärendet Sedan den 1 juli 2002 finns det en överenskommelse mellan kommuner i Stockholms län som reglerar betalningsansvaret för äldre personer som önskar flytta till särskilt boende i annan kommun inom länet. Kommunförbundet Stockholms län, KSL, rekommenderar de kommuner som deltar i överenskommelsen att fatta beslut om att överenskommelsen ska sägas upp, att upphöra att gälla den 31 december 2013. Socialförvaltningen föreslår socialnämnden att föreslå kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att säga upp överenskommelsen.
Bilagor Rek flyttn särsk boendeformer annan kommun.pdfÖverenskommelse bibehållet kostnadsansvar 2002-02-21.pdfTjänsteskrivelse socialförvaltningen Länsöverenskommelse om bibehållet kostnadsansvar.pdf
Dnr 2012/KS 0161
- Tyresö kommun tecknar överenskommelse med landstinget om samverkan kring vuxna med psykisk sjukdom/funktionsnedsättning enligt rekommendation av styrelsen för Kommunförbundet Stockholms län.
Beskrivning av ärendet Kommunen och landstinget ska enligt Hälso- och sjukvårdslagen och Socialtjänstlagen ingå överenskommelse om samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar. Kommunförbundet Stockholms län har arbetat fram ett förslag till överenskommelse som styrelsen rekommenderar kommunerna att underteckna. Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att anta Kommunförbundet Stockholms läns rekommendation.
Bilagor Protokollsutdrag Socialnämnden 2012-04-18 § 1041 Överenskommelse om samverkan kring vuxna med psykisk sjukdom eller funktionsnedsättning.pdfRek samverkan vuxna psyk.pdf
Dnr 2012/KS 0159
- Kommunen tecknar avtal avseende verksamhetsförlagda fältstudier inom speciallärar- och specialpedagogutbildningarna enligt rekommendation från styrelsen för Kommunförbundet Stockholms län.
Beskrivning av ärendet Kommunförbundet Stockholms läns styrelse har beslutat att rekommendera länets kommuner att teckna avtal avseende verksamhetsförlagda fältstudier inom speciallärar- och specialpedagogutbildningarna. Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden och barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunstyrelsen att avtal tecknas.
Bilagor Protokollsutdrag Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden 2012-04-26 § 23 Avtal om verksamhetsförlagda fältstudier inom speciallärar- och specialpedagog.pdfTjänsteskrivelse barn-och utbildningsförvaltningen Avtal om verksamhetsförlagda fältstudier.pdfRek VFF speciallär specialped.pdf
Dnr 2012/KS 0206
- Ersättning till ordförande, vice ordförande och röstmottagare fastställs enligt ersättning vid valen 2010.
Beskrivning av ärendet Kommunfullmäktige har beslutat att Tyresö kommun den 23 september 2012 ska genomföra en folkomröstning om taxan inom omsorgen för äldre och personer med funktionshinder. Ersättningen till de personer som arbetar som ordförande, vice ordförande och valförrättare justerades i samband med allmänna valen 2010. Valnämnden föreslår att samma ersättningnivåer tillämpas i samband med folkomröstningen.
Bilagor Tjänsteskrivelse - genomförande av folkomörstning.pdfProtokollsutdrag Valnämnden 2012-05-14 § 4 Ersättning till ordförande, vice ordförande och röstmottagare.pdf
Dnr 2012/SBF/8
- Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet utses till styrgrupp för projektet att ta fram en ny översiktsplan.
Beskrivning av ärendet Att ta fram en ny översiktsplan är ett mål i Tyresö kommuns kommunplan 2012-14. Enligt kommunens projektmodell PPS ska det till projekt kopplas en styrgrupp.
Bilagor Tjänsteskrivelse samhällsbyggnadsförvaltningen Tillsättande av politisk styrgrupp för ny översiktsplan.pdf
Dnr 2012/KS 0112
Beskrivning av ärendet Henrik Gustavsson (C) har avsagt sig sina uppdrag som ersättare i miljö- och samhällsbyggnadsutskottet och ersättare i kommunstyrelsens särskilda utskott. Till ny ersättare i de båda utskotten föreslås Ulrica Riis Pedersen (C) utses.
Dnr 2011/KS 0345
- Motionen avslås.
ReservationMarie Åkesdotter (MP) och Marita Bertilsson (S) reserverar sig.ProtokollsanteckningTill protokollet förs att Elisabet Hedlund (V), om hon hade haft rösträtt, hade stöttat Marie Åkesdotters (MP) yrkande och reserverat sig mot beslutet. Beskrivning av ärendet Miljöpartiet lämnade en motion till kommunfullmäktige den 17 november 2011 om kostpolicy i Tyresö. Motionen remitterades till barn- och utbildningsnämnden, gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, socialnämnden och samhällsbyggnadsförvaltningen.
Samtliga nämnder föreslår att motionen ska avslås. Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslog miljö- och samhällsbyggnadsutskottet att motionen ska anses positivt besvarad med hänvisning till nuvarande riktlinjer och mål för måltidsverksamheterna och upphandling. Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet beslutade att föreslå kommunstyrelsen att bifalla motionen.OrdförandeförslagOrdföranden föreslår att motionen avslås.YrkandeMarie Åkesdotter (MP) yrkar bifall till motionen. Marita Bertilsson (S) stödjer Marie Åkesdotters (MP) yrkande.BeslutsgångOrdföranden ställer proposition på Marie Åkesdotters (MP) yrkande och finner att kommunstyrelsen har avslagit det.
Kommunstyrelsen har därmed beslutat i enlighet med ordförandeförslaget.
Bilagor Socialnämndens svar på motion om kostpolicy.pdfProtokollsutdrag Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden 2012-04-26 § 20 Motionssvar kostpolicy.pdfProtokollsutdrag Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-02 § 17 Yttrande över motion angående kostpolicy.pdfProtokollsutdrag miljö- och samhällsbyggnadsutskottet 2012-05-15 § 82 Motionssvar kostpolicy.pdfYttrande samhällsbyggnadsförvaltningen kostpolicy.pdfProtokollsutdrag kommunfullmäktige 2011-11-17 motion om kostpolicy.pdf
Dnr 2012/KS 0182
- Anmälan om delegationsbeslut noteras.
Beskrivning av ärendet Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med kommunstyrelsens delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegering.
Delegationsbeslut fattade av kommundirektör
Förordnande som tf kommundirektör under perioden 2 juli tom 3 augusti 2012, dnr 2012/KS 0182 20
Bilagor Delegationsbeslut Kommundirektören Förordnande som tf kommundirektör 2 juli till 3 augusti 2012.pdf
Dnr 2012/KS 0155
Delegationsbeslut om fullmakt 2012-03-23, dnr 2012/KS 0155 003
Dnr 2012/KS 0188
Beskrivning av ärendet
Cirkulär från Sveriges kommuner och landsting
Cirkulär 12:14 Vårpropositionen för år 2012
Cirkulär 12:15 Budgetförutsättningar för åren 2012–2016
- Bilaga 1 Preliminär standardkostnad 2013 samt bidrag/avgift
- Bilaga 2 Förändring Bidrag/Avgift mellan Prognos 2013 och Utfall 2012
- Bilaga 3 Preliminär utjämning av LSS-kostnader 2013
- Bilaga 4 Antalet insatser LSS-utjämning 2012 och 2013
Cirkulären finns också att läsa och ladda ner från cirkulär-databasen på Sveriges Kommuner och Landstings hemsida: http://www.skl.se/web/Skatteunderlagsprognos.aspx
Cirkulär 12:16 Feriejobb sommaren 2012
Övriga meddelanden
AB Vårljus
Årsredovisning och kallelse till årsstämma (bilaga)
Kommerskollegium
Stöd för kommuner i EU-rätt:
- Inre markandsguide för kommuner 2011
- Tjänstedirektivet – så påverkas myndigheter och kommuner
- Kommunernas regelöversyn utifrån tjänstedirektivet – en vägledning
KSL
Rekommendation att teckna överenskommelse mellan kommun/stadsdel och landstinget om WebCare
Kungsbacka kommun
Inbjudan från Kungsbacka, Sveriges kvalitetskommun 2011, till inspirationsdagar 19 och 20 september (bilaga)
Riksbyggen
Verksamhetsberättelse och hållbarhetsredovisning 2011
Stockholm Vatten
Årsredovisning, verksamheten 2011
Svensk förening för folkhälsoarbete
Folkhälsa är politik (idéskrift)
Södertörns överförmyndarnämnd
Delårsrapport 1 2012 (bilaga)
Matchning Södertörn
Utvärdering/följeforskning Slutrapport april 2012 (bilaga)
Fastighetsenheten
Rapport och information från Fastighetsenheten april 2012 (bilaga)
Samhällsbyggnadsförvaltningen
Rapport och information från Samhällsbyggnadsförvaltningen april 2012 (bilaga)
Bilagor Slutrapport Matchning Södertörn.pdfårsresovisning 2011.pdfSammanträdesprotokoll Södertörns överförmyndarnämnd 2012-05-09 § 47 Delårsrapport 1 2012.pdfMeddelanden Fastighetsenheten april 2012.pdfMeddelanden Samhällsbyggnadsförvaltningen April 2012.pdfInbjudan till inspirationsdagar i Kungsbacka.pdf